Saturday, August 23, 2014

Telenovela

Assalamualaikum rakyat jelata (Helooo.. Heloo.. Helooo..Eloo.. Lo....)

Puunyyyaaaa lama tidak apdet belog. Buka sekali dua. Klik itu ini.. (Mostly saya klik Blog Fatin Liyana) lepas tu log out. Isterilah katakan (Apakah kaitan!?)

 Oh ya! SELAMAT HARI RAYA!! MAAF ZAHIR & BATIN!

First time beraya sebagai isteri dan berada di tenom. Hari terakhir puasa, saya sebagai menantu yang baik berhempas pulas mencuci pinggan mangkuk dan lain lain benda yang akan diguna masa raya nanti. Tapi... Tapi... Dalam sibuk-sibuk cuci piring segala. Menitis air mata seorang jenab! Teringat di Papar.

"Siapa yang tolong auntie nanti?"

"Kalau selalu hari-hari begini paling sibuklah sudah kami menolong auntie"

Terbawa-bawa sampai tengah malam. Asal duduk sendiri diam-diam terus otomatik menangis. Dasar cenggeng! Jam 1.30 pagi saya tanpa menunggu hari esok terus call auntie. Menangis gitu! Ala ala di perantauan...

Pesan auntie "Jangan nangis.. Jangan Nangis"

Jenab opkoslah menahan nangis sampai tertidur. Nasib baik besok pagi  mata tidak bengkak.. ^.^

Pagi raya sekali lagi bersedih. Lalu Jenab sebagai seorang anak buah yang baik menelefon mereka di Papar. Memohon ampun sambil tahan nangis. Lepas asben balik dari masjid, Jenab salam cium tangan minta maaf sebab Jenab kan pelawan (bukan pahlawan) yang tangkas. Jadi untuk tidak digelar Isteri durhaka. Jenab pun meminta maaf..

Kali ini tidak macam tahun tahun sebelumnya. banyak ja rumah Jenab bertandang sama dorang auntie. Ni tahun rasanya 4 rumah ja sebab raaaaaammmmmaaaaiiiii tetamu datang beraya di rumah mentua.


Raya pertama sebagai Mrs. Syahiri @ Bang Rambo. Jangan tegur muka Jenab bulat ah. Nanti kena sumpahan kamu jadi bulat juga macam Jenab.

Assalamualaikum :)

Rosalinda aiyaamooorrr... - Soundtrack telenovela Jenab.

0 comments:

 
Iman's Blogger Template by Ipietoon Blogger Template